Српски
О нама Носилац пројекта

Носилац Пројекта је невладина организација “СВЕТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПАНТОМИМИЧАРА” која регистрована у Београду и чији су циљеви удруживање професионалних пантомимичара и љубитеља пантомиме из целог света и наравно Србије, стварање мреже професионалаца, аматера, образовних институција, трупа, позоришта, медија и фестивала који се баве пантомимом, као и употреба пантомимске уметности и вештине као образовне алатке и средства за помоћ оздрављењу, инклузији и социјалној реинтеграцији особа са инвалидитетом и посебним потребама, а нарочито особа оштећеног слуха којима пантомиме може бити један од основних језика уметничког изражавања.

Светска организација пантомимичара (World Mime Organization) је јединствена глобална организација која се бави промоцијом и унапређењем уметности пантомиме од њених класичних облика до савремених трендова и експерименталних форми у новим медијима.

Основали су је некадашњи студенти легендарног француског пантомимичара Марсел Марсоа. Њоме председава доц.Марко Стојановић, такође бивши студент Марсел Марсоа и најпознатији српски пантомимичар с краја 20.века.

Покретач је глобалне иницијативе „Пантомима - језик мира“ и успостављања „Свестког дана пантомиме – језика мира“ на дан рођења Марсел Марсоа 22. марта.

Досадашњи рад Светске организације пантомимичара био је окренут успостављању професионалних стандарда квалитета и мреже пантомимичара по свету.

Светска организација пантомимичара је била и покровитељ и стручни консултант „Београдске школе пантоме“ и трупе „Београдски пантомимичари“ коју је основала Асоцијација уметности и медија-Помоћ за младе и здравље почетком двехиљадитих година.

Контакт:

Доц.Марко Стојановић 060/0320169

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели